Vrijdag 1 juni in Lunch!

06-06-2012 | 17:40

'Straatvogels' is de titel van een bijzonder project dat binnenkort gaat beginnen. Via twitter komen mensen meer te weten over daklozen en de tweets worden ook door daklozen verstuurd. Die moeten dus zelf gaan twitteren. Luc Tanja is Straatpastor van de Protestantse Diaconie in Amsterdam.


Harry de Winter over programma Eyeworks
Gisteren trok het VUmc het boetekleed aan. Toen verscheen een kritisch rapport naar aanleiding van alle commotie rond het programma '24 uur: Tussen leven en dood'. In het rapport staat dat medewerkers die bezig waren met de voorbereiding van het programma onvoldoende oog hadden voor de gevolgen voor patienten. Televisieproducent Harry de Winter vindt dit een stap te ver gaan.


Mediaforum
In het mediaforum nemen we iedere dag met journalisten en mensen uit de media hun eigen vakgebied onder de loep. Vandaag deden we dat met André Zwartbol en Ton Verlind.


De Nationale Nieuwsquiz
In de Nationale Nieuwsquiz van Lunch! testen we de nieuwskennis van de luisteraars. Vandaag deed Kees Budding een poging de hoogste score te behalen.

Justitie wil controle afschaffen
Grote onduidelijkheid over fietsen zonder licht en niet handsfree bellen in de auto. Justitie wil de controle afschaffen, omdat uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt dat er te weinig bewijs is dat fietsen zonder licht vaker tot ongelukken leidt. En niet handsfree bellen in de auto zou net zo gevaarlijk als bellen mét een carkit. Gerrit van de Kamp is voorzitter van de politievakbond ACP.

De logistiek rond wegwerkzaamheden
Vanaf vanavond ligt de Brienenoordbrug bij Rotterdam er het hele weekend uit en daarna nog drie weekenden. Maar aan zulke simpele wegwerkzaamheden, gaat een heel logistiek traject vooraf. Wat er allemaal bij komt kijken weet Nicolette van den Berg, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat.

Plaats nieuwe reactie

Je emailadres wordt nooit vrijgegeven!