Vrijdag 1 april in Lunch!

01-04-2011 | 15:04
Stand.nl 10 jaar

Het dagelijkse NCRV Radio 1 programma Stand.nl bestaat vandaaag tien jaar. Voorafgaand wordt in Lunch! vanaf 12:15 uur natuurlijk ook uitgebreid stilgestaan bij het jubileum.

2576 stellingen
Zoveel hebben we in totaal aan onze luisteraars voorgelegd de afgelopen 10 jaar. We konden het natuurlijk niet laten daar eens in te duiken. Want zijn er grote veranderingen te bespeuren in het stemgedrag van onze luisteraars? Een gesprek met Hans Ganzevoort, hij is sinds het ontstaan van het programma de Eindredacteur en Ghislaine Plag, jarenlang het gezicht en de stem van Stand.nl. Sjors Fröhlich de bedenker van Stand.nl moest door stemproblemen noodgedwongen stoppen met Stand.nl.  Verslaggever Anne van der Veen zocht hem op en luisterde naar zijn favoriete fragmenten.


Mediaforum
In het mediaforum nemen we iedere dag met journalisten en mensen uit de media hun eigen vakgebied onder de loep. Vandaag doen we dat met Wouke van Scherrenburg en Bart Jan Spruyt.


Jubileumquiz
Hans de Boer,  de allereerste Stand.nl gast ooit. Op 2 april 2001 reageerde hij op de stelling: Het MKB probeert te profiteren van de mond- en klauwzeer epidemie. 59% was het eens, en 41 % oneens. In de stand.quiz gaan we vragen stellen over het nieuws uit de afgelopen 10 jaar Stand.nl.

Stand.nl eregasten
Vaak wordt er gezegd dat de Publieke Omroep te links is. We hebben onderzoek gedaan en wat blijkt? Bij Stand.nl valt dat reuze mee. Harry van Bommel van de SP en Hans van Baalen van de VVD gaan gelijk op als het gaat om de titel
“De gast die het vaakst in de uitzending was”.


De vaste bellers van Stand.nl
Het idee achter Stand.nl is dat iedereen mag bellen over zijn mening. De één doet dat een keertje, maar er zijn ook mensen die ondertussen vertrouwde stemmen zijn geworden. Zoals Ferdinand Hossebux, Famke van Hensbergen en Jan Parmentier, alle drie vaste bellers naar het programma, maar wie zijn het nou eigenlijk en waarom bellen ze zo vaak?

Column van cabaretier Micha Wertheim
Mark Rutte mag dan een enorme fan zijn van Stand.nl, evenals Maxime Verhagen en er gaan zelfs geruchten dat de Koningin luistert. Toch zijn er ook mensen minder warme gevoelens hebben voor het programma.

Plaats nieuwe reactie

Je emailadres wordt nooit vrijgegeven!