Uitzending Derek Ogilvie Nicole van den Hurk een week uitgesteld

18-10-2012 | 12:39

Ad van den Hurk, de stiefvader van de overleden Nicole van den Hurk, wil niet dat RTL vanavond in het programma van medium Derek Ogilvie aandacht besteed op de moord van zijn dochter. "Er moet geen soap gemaakt worden rondom de dood van mijn kind". Van den Hurk hoop dat RTL besluit het niet uit te zenden, maar desnoods komt er een kort geding.

Na dit gesprek met Ad van den Hurk, kwam RTL met de volgende reactie:

RTL is van mening dat de uitzending in alle zorgvuldigheid is gemaakt en met toestemming van de betrokkenen.  De broer van Nicole van den Hurk staat voor de volle honderd procent achter zijn deelname en de uitzending. RTL staat dan ook in zijn recht om dit uit te zenden.

Vanwege de persoonlijke omstandigheden met betrekking tot deze situatie, heeft RTL 4 echter besloten om de uitzending van de betreffende aflevering één week uit te stellen. RTL vindt het belangrijk om zo zorgvuldig mogelijk te werk te gaan en op deze wijze krijgt meneer van den Hurk, die in het buitenland verblijft,  rustig de gelegenheid om zich verder te beraden of in overleg te treden over de uitzending.

Beluister dit audiobestand:

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Plaats nieuwe reactie

Je emailadres wordt nooit vrijgegeven!